fbpx

Zó maak je een Social Media Strategie!

dose-juice-1184426-unsplash

Social Media wordt steeds belangrijker voor bedrijven. Om echt goed op te vallen is goede content nodig, een boodschap en je moet natuurlijk je product kunnen verkopen. Dit doe je met behulp van een strategie. Hieronder enkele tips om jouw eigen Social Media Strategie te maken!

 1. Ken je doelgroep
  Ga eens kijken wie jouw producten koopt. Wie zijn je klanten? Zijn dit jonge mensen? Wat voor werk doen deze mensen? Allemaal punten om naar te kijken en je ultieme doelgroep vast te stellen. Zo kan je precies je content op deze doelgroep aanpassen.
 2. Maak een content kalender
  Om een duidelijk beeld te krijgen wát je precies online gaat posten, is een content kalender erg handig. Zo kan je aan de hand van jouw acties of planning je content aanpassen en alles vooruit plannen. Zo hoef je niet elke dag na te denken wat je gaat posten.
 3. Meerdere kanalen
  Post je content op meerdere kanalen. Tegenwoordig zijn Facebook en Instagram al genoeg, maar is jouw doelgroep ook actief op Twitter? Dan is het handig om die content ook op Twitter te plaatsen.
 4. Huisstijl
  Creëer een huisstijl. Één bepaalde stijl waarin jouw posts te zien zullen zijn. Zo maak je van jouw bedrijf echt een merk. Mensen zullen je content herkennen en sneller liken!
 5. Variatie
  Post niet alleen maar foto’s of tekst. Ook video’s en nieuws artikelen werken erg goed op Social Media!
 6. Trendwatching
  Ga op zoek naar andere bedrijven in jouw sector, wat posten zij? Laat jezelf inspireren, want er is genoeg te zien op Social Media!
 7. Je strategie is nooit goed genoeg!
  Je zal merken dat nét die ene foto beter werkt waar jijzelf op staat bijvoorbeeld. Dit soort punten kan je allemaal meenemen in je strategie en toepassen!
 8. Adverteren
  Adverteren is tegenwoordig ook erg belangrijk! Je hoeft hier helemaal geen bakken met geld voor uit te geven. Hierdoor bereik je wel je doelgroep, die geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst. Zo krijg je niet alleen maar likes van je vrienden…
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest